Britse diplomaten vast gehouden in Libië

Het team dat bestaat uit 8 Britse diplomaten had de missie om naar Libië te reizen om daar contact te zoeken met oppositieleiders, maar die hebben meerdere malen gezegd dat ze geen contact zochten met de buitenlanders. Ze hebben dus de Britten gevangen genomen.

De rebellen beweerden dat ze de Britten op een veilige plek gevangen worden gehouden en dat ze goed voor hen zorgden. Op 6 maart hadden de rebellen aangekondigd dat ze de Britten vrij zouden laten. In de middag zijn ze vertrokken uit Libië om weer het Verenigd Koninkrijk te hervinden.  Er zou ook gewapende Britse commando’s tussen het team hebben gezeten, maar daar wilde William Hague, de Britse minister van buitenlandse zaken niet op in gaan. Hij zei: “Het team ging naar Libië om contact te leggen met de oppositie”, zo zei hij in een verklaring. “Ze zijn tegen wat moeilijkheden aangelopen, die inmiddels weer zijn opgelost.”

Deze situatie kan ontstaan omdat er in Libië verschillende rebellen (oppositiegroepen tegen Gaddafi) zijn die verschillende visies hebben over hoe zulke zaken moeten lopen.  

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site