Commentaar 1

Verhoging collegegeld.

De verhoging van collegegeld vindt plaats in meerdere landen, ook in Nederland. We hebben in de maand januari een groot protest meegemaakt van ruim 11.000 Nederlandse studenten die de straat op gingen in Den Haag om te protesteren. Ook deze manifestatie van studenten op Malieveld is niet vlekkeloos verlopen, het eindigde namelijk in een ingreep van de ME waarbij uiteindelijk 25 relschoppers zijn aangehouden.

Veel mensen, niet alleen in Nederland, maar ook in het Verenigd Koninkrijk, zijn tegen deze onhandige actie van bezuiniging. Er zouden minder aanmeldingen komen bij universiteiten omdat sommigen mensen het niet kunnen betalen en hun keuzes moeten beperken tot een lagere opleiding of moeten sparen voordat ze kunnen gaan studeren. In half januari zijn er in het Verenigd Koninkrijk weer demonstraties geweest en ook aan het eind van de maand zullen er twee grote protesten plaats vinden. Studenten geven de moed niet op en gelijk hebben ze. De overheid had ook de keuze kunnen maken om ergens anders in te bezuinigen en de educatie met rust kunnen laten, want de kosten zijn al aardig hoog en de jeugd zou toch de taak van de volwassenen over moeten nemen. Ze kunnen hierin alleen slagen als ze een voldoende studie hebben kunnen afronden.

De overheid wil niet alleen de kosten omhoog doen, ook willen ze op profesoren bezuinigen waardoor minder lessen kunnen worden gegeven. Hieruit kan het weer zo zijn dat de kwaliteit van het les geven achteruit gaat en studenten dus niet het uiterste uit hun studie kunnen halen. Door dit besluit te nemen, zouden Groot-Brittannië dus in de toekomst ook problemen krijgen. Nu nog maar hopen dat deze beslissing kan worden veranderd, of in ieder geval kan worden aangepast zodat het land bezuinigd, maar tegelijkertijd de educatie goed op pijl kunnen houden.

Sous-pages :

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site