Kinderarmoede in Wales

De ministers houden zich vast op de doelstelling om armoede van kinderen in Wales uit te roeien in 2020 hoewel het probleem zou stijgen in de aankomende drie jaar. De strategie was herzien toen de Welsh Assembly Government met een nieuwe onthulling kwam van de armoede in Wales.

De huidige situatie liegt niet: meer dan 200.000 kinderen zijn geklasseerd als arm, ze leven namelijk van een inkomen die 60% minder is dan van het mediane inkomen. De strategie zou zijn om zo veel mogelijk kinderen te laten werken. Dit wijst erop dat in december ongeveer een kwart van bevolking op beroepsactieve leeftijd van Wales economisch inactief was waarvan 8,6% werkloos.

De nieuwe strategie wil zo veel mogelijk verbetering, er zouden bijvoorbeeld strikte diensten komen om ervoor te zorgen dat arme gezinnen hun hulp goed krijgen. Hun objectief is namelijk om ten eerste een baan voor de ouders te vinden, ten tweede verbetering in vaardigheid van de jongeren en de ouders te realiseren zodat ze een goed betaalde baan kunnen krijgen en ten derde willen ze verbetering op het gebied van onderwijs, gezondheid en economische resultaten om het gat tussen arme en rijkere kinderen te dichten.

Wales wil van dit probleem oplossen vooral omdat de economische crisis schade heeft gebracht die alleen maar groter zullen worden als ze niets doen. Ze willen voorkomen dat één derde van de bevolking achter blijft in de toekomstige jaren. Welsh Lib Dem woordvoerster Eleanor Burnham dat ze het nog al verbazingwekkend vond dat de Labour-Plaid regering actie onderneemt een paar maanden voor de vergadering van de verkiezingen, maar is hoe dan ook opgelucht dat er iets wordt ondernomen.

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site