Nieuws november en december

Eind maand november en in december zijn er weer een aantal belangrijke gebeurtenissen te signaleren in Verenigd Koninkrijk. Hier staat een lijst van het belangrijkste nieuws. Van elk onderwerp is een artikel mee verbonden.

  1. In middels heeft iedereen wel een goed nieuwtje te pakken gekregen: Prins William gaat trouwen met Kate Middleton.
  2. Zoals in Nederland, is er een hevige sneeuw gevallen in het Verenigd Koninkrijk.
  3. In begin december, in London, zijn duizenden studenten de straat opgegaan om te demonstreren tegen de verhoging van het betalen van collegegeld.

Hieronder nog een paar korte nieuwtjes:

  • De Britse politie heeft 12 terreurverdachten gearresteerd op 20 december omdat ze verdacht werden een grote terreuraanslag te gaan plegen (bomaanslag). Een van de plekken zou de London Stock Exchange kunnen zijn geweest. De mannen die zijn opgepakt hebben een leeftijd van 18 tot en met 28 jaar en komen uit Cardiff in Wales, Stroke-on-Trent en London. Sommigen zouden al een keer voor een andere actie bij de rechter hebben gezeten. Details zijn nog niet los gegeven aan de media voor legale redenen.
  • Voor mensen die dol zijn op litteratuur, is hier een tegenvaller: een britse schrijver, Alan Shadrake, is in Singapore opgepakt en veroordeeld wegens minachting van het hof. Hij moet zes weken cel uitzitten en een boete van 100.000 euro betalen. De rede hiervan is dat hij voor zijn boek met Darshan Singh, de voormalige beul van de Changi gevangenis in Singapore, heeft gesproken en hem heeft beschuldigd van ongeveer duizend executies van mannen en vrouwen.
  • En dan nog een klein nieuwtje: in Engeland kan men tegenwoordig geld geven aan een goed doel als ze hun bankkaarten of geldautomaten gebruiken dus ook als men bijvoorbeeld een nieuw paspoort aanvraagt of aanmeldt bij rijlessen.

 

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×