Verhoging collegegeld

In begin december, in London, zijn duizenden studenten de straat opgegaan om te demonstreren tegen de verhoging van het betalen van collegegeld. Het Britse Parlement wil namelijk de som drievoudige om het bezuinigingsprogramma voort te kunnen zetten. Ook willen ze de studiefinancering afschaffen. Al eerder was er aangekondigd dat er een voor de bezuiniging van het studiefinancering van hoger het hoger onderwijs zou plaats vinden. In mei en juni zijn is dat al bekent gemaakt. Een aantal politici zijn toen opgestapt door de studiefinancering-chaos.

 Tijdens hetprotest van studenten protest zijn er 43 studenten opgepakt en aantal mensen gewond geraakt. De auto van Prince Charles en Camilla, de hertogin van Cornwall, is beschadigd door een groep studenten. Ook heeft BBC bekent gemaakt dat er zo'n 37 gewonden zijn gevallen. Het parlement heeft toch doorgezet en de maatregel goedgekeurd. Het gaat van start in 2012. Simon Hughes heeft ingestemd om de Advocate for Access to Education te worden en zo een poging te wagen om jonge mensen te laten zien dat ze nog steeds kunnen studeren. Tijdens zijn termijn van zes maanden, zou hij ook er voor zorgen dat hij een vervanger vindt voor the educational maintenance allowance.

 Het afschaffen van de studiefinanciering en het verhogen van het collegegeld kan schooluitval tot gevolg hebben. De vrees is dat vooral jongeren uit gezinnen met lagere inkomens na de middelbare school niet verder zullen leren. De maatregel brengt dus ook een aantal problemen met zich mee.

 

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site